Tips till bokrean

Den 21 februari 2023 startar den stora bokrean, och vi har givetvis ett gäng titlar med i fyndhögarna. Nedan hittar du listan på alla böcker från bokförlaget Atlas som är med på bokrean 2023.

 

Utvalda favoriter

Offermur
av Sarah Moss

Under en varm sommarvecka i norra England lajvar en grupp akademiker järnåldern. Det som är tänkt att vara på låtsas – med särkar, jaktfällor och bärplockning – blir snabbt allvar för den unga Sylvie och hennes kuvade mor när pappan går allt längre för att återskapa forntidens regler och hierarkier.


Årstidskvartetten: Höst, Vinter, Vår och Sommar
av Ali Smith

Fyra romaner, löst sammanhängande, där den ena tar vid där den andra slutar. Ali Smiths årstidskvartett har hyllats unisont av pressen. När den första boken Höst kom ut var det bara månader efter brexit, varför den ofta kallats för den första brexit-romanen, och The New York Times tog med boken på sin topp tio-lista över årets bästa böcker. En riktig läsupplevelse, där böckerna lika gärna kan läsas en och en.


Det är tropiska nätter nu
av Anna Dahlqivst

En av fjolårets starkaste debuter, om den heta sommaren som driver nyblivna mamman Clara till akutpsykiatrisk avdelning och där diagnosen avfärdas som “klimatångest”. För att kunna hantera sin ångest och sin rädsla väljer Clara en allt mer radikal väg. “ett vrål transkriberat till en lugnt och obönhörligt framåtskridande roman med ett oväntat slut” – Gunilla Brodrej, Expressen.


Putins värsta fiende: Aleksej Navalnyj och hans anhängare
av Kalle Kniivilä

Kalle Kniivilä är just nu aktuell med boken Landet som vaknade – berättelser från Ukraina, men med på bokrean är den oerhört uppskattade och minst lika aktuella boken om ryska politiska aktivisten Aleksej Navalnyj. “… en faktaspäckad, intressant och tankeväckande bok, viktig för alla som vill förstå vad som händer i vår omedelbara geografiska närhet och vad som kan hända inom den närmaste framtiden – i Ryssland.” Expressen


Hemtjänstmaffian
av Mira Klingberg Hjort och Karl Martinsson

Prisbelönt reportage som blev bok; Hemtjänstmaffian handlar om hur delar av äldreomsorgen lämnats över till bedragare som i åratal har mjölkat kommunerna på skattepengar – och trots en växande kontrollapparat fortsätter fusket. Samtidigt pressar den orättvisa konkurrensen personalens arbetsvillkor också i den kommunala hemtjänsten.


Fler titlar på bokrean

(klicka på rubriken för att läsa mer om boken)

Grönsakshandlaren
av Hynek Pallas

Tvillingboken
av Susanne Nylén

Modershymn
av Thuva Steen

Ingen tid för illusioner
av Kajsa Borgnäs

Bobby Boy: Återresan
av Stig Hansén

Korsordets ABC: En konstruktörs tankar och tricks
av Lena Holmlund

Flykt
av Sahar Almashta

I själ & hjärta
av Åsa Sandell

Så höjer sig landet
av Svante Bäckström

Vilka böcker ser du mest fram emot? Trevlig läsning!

Kategorier:
Aktuellt