ISBN: 9789173897266


Ladda ner pressbild


Offermur

Under en varm sommarvecka i norra England lajvar en grupp akademiker järnåldern. Det är på låtsas, med särkar, jaktfällor och bärplockning. Sylvie och hennes kuvade mor tvingas delta av den chauvinistiska pappan, busschaufför och amatörhistoriker. För dem blir leken snabbt allvar. Pappan går allt längre för att återskapa forntidens regler och hierarkier.  I kontrast till de unga studenterna, framförallt den frigjorda Molly, blir missförhållandena i Sylvies familj alltmer uppenbara.

I lägret växer spänningen takt med pappans missnöje och Sylvie vet att det är hon och mamman som kommer få betala priset. Samtidigt dras männen i lägret allt djupare ner i stämningen kring träskmarkerna, där man under järnåldern torterade och offrade unga kvinnor i sadistiska ritualer.

Sarah Moss är en stigande stjärna på den brittiska författarhimlen. Med Offermur skärskådar hon patriarkalt hedersvåld och myter om identitet och tillhörighet, fast förankrad i en brittisk samtid.

Originaltitel: Ghost Wall
Översättare: Rose-Marie Nielsen

Recensioner av Offermur

Liknar ingenting jag tidigare läst” The Times

Moss har i det tysta gett ut några av de intressantaste och mest varsamt skulpterade romanerna de senaste åren … Offermur … är hennes bästa roman hittills” Financial Times

Offermur är en polerad pärla till bok, kärnfull och briljant, och med den klättrar Moss stjärna på författarhimlen” The Guardian

en av våra absolut bästa samtida författare” The Independent


Författare
Sarah Moss

Sarah Moss är en brittisk författare och akademiker, bosatt i Dublin. Hon har gett ut åtta romaner och har trefaldigt nominerats till det brittiska litterära priset Wellcome Book Prize.