ISBN: 978-91-7389-732-7


Ladda ner pressbild


Korsordets ABC – en konstruktörs tankar och tricks

Varför är guden Adonis så vanligt förekommande i korsord? Är det barbari att lösa med bläckpenna? Finns det förbjudna ord, och hur hanterar vi lilla hen? Hur reglerar korsordsmakaren svårighetsgraden i sina kryss, och vad kan en sängkamlighet vara månntro?

Världens första korsord publicerades 1913 i New York World och ett decennium senare såg ett svenskspråkigt kryss dagens ljus. Idag är korsordslösande något av en nationalhobby i vårt land, men konstruktörerna är fortfarande få till antalet. Lena Holmlund är en av dem som sedan ett tiotal år förser Sverige med kluriga och kvalitativa kryss.

I Korsordets ABC avslöjar hon hantverkets hemligheter och guidar läsaren bland lättburna, lekfulla och lustfyllda lärdomar, ordbryderier av allehanda slag, och de val och kval som en korsordsmakare dagligen ställs inför. Boken ger en unik inblick i skapandet av kryss och är ett måste för alla språkintresserade och korsordsfantaster. Innehåller unika 5×5-kryss!

Utgivningsår: 2020


Författare
Lena Holmlund

Lena Holmlund är korsordskonstruktör. Hon gör korsord till bland annat Svenska Dagbladet, TT, Finansliv, Direktpress och Djurens värld. Korsordets ABC är hennes debut.