ISBN: 9789173897150


Ladda ner pressbild


Modershymn

»Glaskupans tystnad över huset. Hon ligger i sängen i sin svarta sidenmorgonrock, äter torrt bröd och dricker starkvin. Dödsuret tickar från sin ensamma plats bredvid dörren. Brädorna i taket uppluckrade av röta, buckliga sextiotalstapeter med små blommor. 

Sängarna luktar aska. Hon ligger med ansiktet vänt mot teven. Livet som inte längre tillhör henne speglas i huden. Teveskärmens blåflimrande ljus. Hon sträcker sig mot mig. Doften av sjukdom står som en vägg runt henne. Jag lägger mig bredvid henne och hon stryker över mitt hår. Jag hör hjärtat genom bröstet. Vi är två klockor bredvid varandra.« 

Modershymn är Thuva Steens debut, ett lika skoningslöst som ömsint porträtt av en relation – den är ett ode till en mor, en hyllning och dissekering av arvet som går från mor till dotter.

Recensioner av Modershymn

”Steens underbara bildspråk gör mig alldeles bergtagen” Upsala Nya Tidning

“Thuva Steen visar med sin debut att hon har både viljan och förmågan att hitta nya uttryck för våra mest ursprungliga känslor” Borås Tidning


Författare
Thuva Steen

Thuva Steen, född 1991, kommer från Mjölby. Har studerat vid Författarskolan på Lunds universitet, Gerlesborgsskolan och Gotlands skrivarlinje. Modershymn är hennes debut.