ISBN: 9789173899079


Ladda ner pressbild


Sommar

Skönlitteratur

Den sista delen i Ali Smiths imponerande litterära kraftprov handlar om sommaren. I nutid hittar vi Sacha. Föräldrarna har problem. Hennes bror Robert är problem. Samtidigt håller världen på att rasa samman. I dåtid finner vi en underbar sommar. Där en helt annan bror och syster vet att de lever på lånad tid.

Sommar är en berättelse om människor i förändring. Människor som är familj, men beter sig som främlingar. Var börjar och slutar egentligen familjen? Och vad har människor som tror sig vara varandras motsatser gemensamt? Sommaren?

“Ali Smith har genomfört något verkligt anmärkningsvärt med sin säsongskvartett, ett verk som har vuxit med de tidsutmaningar som var själva grundpremissen. Men det är också en serie romaner som kommer att överleva och berätta för kommande generationer hur det var att leva i dessa pressade, oroliga och galna tider, och hur vi överlevde dem tack vare konsten.” – The Guardian

Utgivningsår: 2021


Författare
Smith Ali

Ali Smith, född 1962, är en av Storbritanniens mest tongivande yngre författare. Hon har gett ut åtta romaner och fem novellsamlingar och blivit publicerad i över 20 länder.