Vårutgivningen 2023

Nytt år, nya böcker! Nyfiken på vad som kommer från oss på bokförlaget Atlas i vår? Här är listan!

Landet som vaknade
av Kalle Kniivilä

Reportage/sakprosa. Varför är Ukraina inte Ryssland? Hur kommer det sig att ukrainarna har fria val och fria medier medan ryssarna aldrig har kunnat rösta bort en makthavare de ogillar? Från smällen i Tjernobyl till ryska anfallskriget är det här en bok som beskriver Ukrainas självständighet.

Utgivning: 24 februari 2023

___________

Riggat
av Petter Larsson

Sakprosa. Journalisten Petter Larsson avtäcker ett samhälle riggat till de rikas och välutbildades fördel, med hjälp av aktuell forskning.

Utgivning: mars 2023

___________

Socialt oacceptabelt 
av Helena Björk

Reportage/sakprosa. I den här reportageboken söker journalisten Helena Björk bortom den sönderslitande frågan om kriminaliseringen av sexköp fungerat eller inte – och finner enighet.

Utgivning: mars 2023

___________

README.txt
av Chelsea Manning, översättning Maria Nääs

Självbiografi. Chelsea Mannings självbiografi README.txt är en kraftfull bok om barndomen, uppväxten, militären och kampen för att försvara sina rättigheter som transkvinna i dagens USA.

Utgivning: april 2023

___________

Drama utan slut – Turkiet 100 år
av Bitte Hammargren & Stefan Bladh

Reportage/sakprosa. I oktober 2023 firar Turkiet 100 år som republik. I samband med jubileet ges boken “Drama ut slut – Turkiet 100 år” ut, som beskriver viktiga händelser under landets hundraåriga historia, både i text och bild.

Utgivning: april 2023

___________

Vi säger ifrån varje dag & 23 andra noveller av Kommunalare

Novellsamling. Den tredje novellsamlingen med bidrag från Kommunalarbetares tävling “Skriv bästa novellen om jobbet”.

Utgivning: mars 2023

___________

Att möta framtiden
av Harald Gatu

Biografi. Från verkstadsgolvet till fackordförande – Göran Johnsson berättar öppet och ärligt om sitt liv och en tid av fördjupad globalisering, teknisk förnyelse och utmanande arbetsgivare.

Utgivning: april 2023

___________

Love Me Tender
av Constance Debré, översättning Emma Majberger

Roman. Vem dikterar villkoren för kärlek, och vad händer när man går emot normen? Love Me Tender fick mycket uppmärksamhet när den kom ut i hemlandet, och har nyligen översatts till engelska. En drabbande autofiktiv roman om klass, normer, sexualitet och moderskap i dagens Paris.

Utgivning: maj 2023

Kategorier:
Aktuellt