Samvetsfången

av Danish Sial

Samvetsfången är en sann berättelse om Din Chaudry Sial, som trots svenskt medborgarskap fängslades i det ökända tortyrfängelset Lahore Fort.


LÄS MER

Sommarregn

av Sarah Moss

Sommarens längsta dag, och en grupp omaka semesterfirare flyr regnet inomhus. En familj sticker ut och börjar gå de andra på nerverna. Varför är de här?


LÄS MER

Det är tropiska nätter nu

av Anna Dahlqvist

Anna Dahlqvists debutroman “Det är tropiska nätter nu” börjar i den heta sommaren 2018 och gestaltar vad insikten om klimatförändringarna kan göra med en människa. “En stark debut”, enligt Kristianstadsbladet.


LÄS MER

Sommar

av Smith Ali

Sommar är en berättelse om människor i förändring. Människor som är familj, men beter sig som främlingar. Var börjar och slutar egentligen familjen? Och vad har människor som tror sig vara varandras motsatser gemensamt? Sommaren?


LÄS MER

Bobby Boy – återresan

av Stig Hansén

I Bobby Boy – återresan knyter Hansén Dylans låtskatt till personliga berättelser om sitt eget liv. I takt med musiken färdas han till platser som Highway 61 och Dylans barndomshem. På vägen upptäcker han även bitar av sin egen historia.


LÄS MER

Mellan floderna

av Al-Khamisi Duraid

Efter uppväxtskildringen Regnet luktar inte här återvänder Duraid Al-Khamisi med en unikt kompromisslös roman, som är lika surrealistisk som den är mardrömslik. Mellan floderna handlar om hopp i hopplösheten, det goda som ryms i allt det onda och det onda som ryms i allt det goda. Det är en stark, ömsint och dånande uppgörelse med landet som Gud har dömt till evigt lidande. 


LÄS MER