Mellan floderna

av Al-Khamisi Duraid

Efter uppväxtskildringen Regnet luktar inte här återvänder Duraid Al-Khamisi med en unikt kompromisslös roman, som är lika surrealistisk som den är mardrömslik. Mellan floderna handlar om hopp i hopplösheten, det goda som ryms i allt det onda och det onda som ryms i allt det goda. Det är en stark, ömsint och dånande uppgörelse med landet som Gud har dömt till evigt lidande. 


LÄS MER

Vi hör av oss

av Sundberg Jacob

Får man ljuga på en anställningsintervju? Vad säger personlighetstesterna om oss, egentligen? Är det sant att alla säljare är själlösa? Måste man jobba i Stockholm för att vara någon på klassåterträffen?


LÄS MER

Systrarna

av Mosskin Peter

Systrarna Nun, Margit och Nini är tonåringar på 1920-talet, unga på 30-talet. Första världskriget är över. Kvinnor får både rösta och arbeta, världen ligger för deras fötter.


LÄS MER

Bibliotek

av Smith Ali

Bibliotek är platser där vi kan finna nya världar och kunskap, men också att fördriva tid på och fly till. Hur formas vi av dessa platser? Vilken roll spelar de i ett samhälle? Vad gör läsningen och böckerna med oss? Och vad säger det om vår tid att de offentliga biblioteken nu är hotade?


LÄS MER

Bara en kram

av Bromander Henrik

Jens Svanström kämpar i motvind för att göra sig ett namn i Göteborgs indievärld. När han börjar skriva kaxiga krönikor om jämställdhet och mansvälde händer något.


LÄS MER

Jag är allt du drömt

av Smith Ali

En varm semesterdag kliver en ung kvinna över tröskeln hos den bekymrade familjen Smart. Hennes vita bil står parkerad vid vägkanten, kanske är den trasig. Innan någon i familjen hunnit förstå vad som händer har den främmande kvinnan bjudit in sig själv på middag.


LÄS MER

Flicka möter pojke

av Smith Ali

Flicka möter pojke, lika mycket en politisk satir som en kärlekshistoria, har sitt ursprung i Ovidius berättelse om Iphis – flickan som uppfostras till pojke för att överleva, men som blir kär i en annan kvinna.


LÄS MER

Trojkan

av Elmér Niklas

Han är student på en prestigeutbildning vid ett svenskt universitet. Tentamen närmar sig, men hans tankar kretsar kring Trojkan – en sluten grupp studenter med, enligt ryktet, gränslöst inflytande. För att accepteras av Trojkan krävs vissa uppoffringar. Gradvis låter han sitt gamla jag försvinna och ett nytt växa fram. Men hur långt är han beredd att gå?


LÄS MER