Namnet

av Constance Debré

Hon har gjort sig av med nästan allt: alla prylar, alla ägodelar, sitt jobb, sin tidigare make. Men kan man verkligen göra sig av med sin familj, till och med sitt namn?


LÄS MER

Följeslagare

av Ali Smith

Den hyllade och flerfaldigt prisbelönta brittiska författarinnan Ali Smith är tillbaka med en djupt mänsklig roman om samhörighet i ordets vidaste bemärkelse.


LÄS MER

Kvinnors liv (pocket)

av Alice Munro

Kvinnors liv är den enda romanen av nobelpristagare Alice Munro. Den gavs ursprungligen ut 1971. Boken, som handlar om huvudpersonen Del Jordan, är en fiktiv självbiografi om författarens resa in i vuxenlivet.


LÄS MER

Samvetsfången

av Danish Sial

Samvetsfången är en sann berättelse om Din Chaudry Sial, som trots svenskt medborgarskap fängslades i det ökända tortyrfängelset Lahore Fort.


LÄS MER

Sommarregn

av Sarah Moss

Sommarens längsta dag, och en grupp omaka semesterfirare flyr regnet inomhus. En familj sticker ut och börjar gå de andra på nerverna. Varför är de här?


LÄS MER

Det är tropiska nätter nu

av Anna Dahlqvist

Anna Dahlqvists debutroman “Det är tropiska nätter nu” börjar i den heta sommaren 2018 och gestaltar vad insikten om klimatförändringarna kan göra med en människa. “En stark debut”, enligt Kristianstadsbladet.


LÄS MER

Sommar

av Ali Smith

Sommar är en berättelse om människor i förändring. Människor som är familj, men beter sig som främlingar. Var börjar och slutar egentligen familjen? Och vad har människor som tror sig vara varandras motsatser gemensamt? Sommaren?


LÄS MER

Bobby Boy – återresan

av Stig Hansén

I Bobby Boy – återresan knyter Hansén Dylans låtskatt till personliga berättelser om sitt eget liv. I takt med musiken färdas han till platser som Highway 61 och Dylans barndomshem. På vägen upptäcker han även bitar av sin egen historia.


LÄS MER