ISBN: 978-91-7445-052-1


Ladda ner pressbild


Namnet

Autofiktion, Roman, Skönlitteratur

Med vilka andra föräldrar som helst skulle jag ha skrivit samma bok. Med vilken barndom som helst. Med vilket namn som helst. Jag skulle ändå ha berättat samma sak. Att man måste sticka. Varifrån som helst och hur som helst. Sticka. Ta sig längre och längre bort.

Hon har gjort sig av med nästan allt: alla prylar, alla ägodelar, sitt jobb, sin tidigare make. Men kan man verkligen göra sig av med sin familj, till och med sitt namn?

Franska författaren Constance Debré har hyllats internationellt för sin autofiktiva genombrottsroman Love Me Tender. I Namnet fortsätter hon att, på sin knivskarpa prosa, göra upp med normer och kärlek – och med sitt ursprung.

Pressröster om Love Me Tender
»Läs bara.« Rebecka Åhlund, BT

»Det är en kort roman, blott 158 sidor, att rasa fram igenom, att läsa om, i väntan på och längtan efter att fler av Constance Debrés verk översätts till svenska.« Eric Rosén, Aftonbladet

Översättning: Emma Majberger

Utgivning: 25 mars 2024


Författare
Constance Debré

Constance Debré, född 1972 och bosatt i Paris, är en fransk jurist och författare. Hon fick sitt internationella genombrott med den autofiktiva romanen Love Me Tender som utkommer på svenska våren 2023.