ISBN: 978-91-7445-035-4


Ladda ner pressbild


Sommarregn

Skönlitteratur

Sarah Moss har en fantastisk förmåga att med små medel skapa en smygande känsla av obehag. Trots sin enkla handling är denna lilla roman en nagelbitare där man redan från början anar att det lurar något riktigt otrevligt mitt i den vardagliga tristessen. En mycket stark läsupplevelse.BTJ

Det är sommarens längsta dag, men regnet faller tungt över den lilla stugbyn i det skotska höglandet. Semesterfirare från olika delar av landet, i olika åldrar och konstellationer, försöker på olika sätt att överkomma tristessen som regnet bär med sig: en utflykt med bil, en löptur, sex och städning.

En familj tycks dock vara annorlunda och börjar snart att gå de andra på nerverna. Vilka är de egentligen, varifrån kommer de?

I takt med att sommarregnet och dagen fortlöper ökar spänningarna, och med mörkret kommer till slut en oåterkallelig vändning.

Sommarregn (Summerwater, originalets titel) var med på listan över årets bästa böcker 2020 hos såväl The Guardian som The Times.

Atlas har tidigare gett ut den hyllade Offermur (2021). Sommarregn är den andra romanen av Sarah Moss som ges ut på svenska.

Översättning: Rose-Marie Nielsen


Författare
Sarah Moss

Sarah Moss är en brittisk författare och akademiker, bosatt i Dublin. Hon har gett ut åtta romaner och har trefaldigt nominerats till det brittiska litterära priset Wellcome Book Prize.