ISBN: 978-91-7445-005-7


Ladda ner pressbild


Samvetsfången

Skönlitteratur

Detta är en sann berättelse.

I december 1982 blir den svenska medborgaren Din Chaudry Sial tillfångatagen under ett besök i Pakistan och förd till en tortyrcell i Lahore fort. I mer än åttio dagar torteras han, innan hans fru och den svenska regeringen lyckas få honom fri. Men det är egentligen inte där berättelsen börjar, eller slutar.

Som fyraåring tvingas Din fly födelselandet Indien och växer sedan upp i Pakistan. Drömmen om ett fritt Pakistan får Din att engagera sig politiskt. När han efter en fredlig demonstration blir efterlyst erbjuder Sovjetunionen honom en fristad. Men den från början glimrande fasad som kommunismen visade upp börjar successivt att spricka, och Din flyr för sitt liv en tredje gång – denna gång till Sverige.

Hur långt kan en person ta sig för kampen mot förtryck? För Din är svaret självklart: hur långt som helst.

Samvetsfången handlar om politiskt uppvaknande i en historiskt intressant tid, om kampen för frihet, om familj och kärlek – och om mod.

Boken är skriven av debutanten Danish Sial – son till Din Chaudry Sial.

Utgivningsdag: 11 oktober


Författare
Danish Sial

Danish Sial, född 1986 i Stockholm, har en bakgrund som politiskt sakkunnig på utrikesdepartementet. Samvetsfången är hans debutbok, baserad på verkliga händelser i hans pappas liv.