Att älska den man kan få

av Ulf Bjereld, Jonas Hinnfors, Cecilia Garme

Förr bestod regeringar av partier som tyckte om varandra. Men i ett allt mer splittrat politiskt landskap får kontrakt ersätta känslorna. Är kärlekens tid över i politiken? I boken Att älska den man kan få analyserar författarna den omvälvande förändring som svensk politik just nu genomgår.


LÄS MER

Flykt

av Almashta, Sahar

I boken Flykt låter Sahar Almashta personer som på något sätt påverkats av migration berätta sin historia, med sina ord.


LÄS MER

En bättre morgondag

av Lichtenstein Anne, Aslanian Rozbeh

“Den här lever, ropar en brandman. Jag vaknar till av att jag känner hur brandmannen sticker ner två fingrar i halsen så jag vill kräkas igen. Jag försöker vrida mig och säga något men det kommer inget ljud. I oktober har det gått 20 år sedan diskoteksbranden i Göteborg. En av Sveriges värsta katastrofer genom […]


LÄS MER

Anteckningar

av Didion Joan

På 1970-talet gav sig Joan Didion ut på två långa reportageresor i två kontrasterande delar av USA: Södern och Västern. Genom att förstå Södern ville hon förstå Kalifornien, där hon vuxit upp. Under dessa resor förde hon anteckningar som aldrig publicerades. Nu, nästan 40 år senare, har de samlats till en aktuell berättelse om USA.


LÄS MER

Tanjas gata

av Kniivilä Kalle

Tanjas gata i Sankt Petersburg är bara en dryg kilometer lång, men här ryms hela det moderna Rysslands historia. Ett helt århundrade av vanliga människors ovanliga öden.


LÄS MER