ISBN: 9789173895613


Ladda ner pressbild


Vi måste förbereda oss på död: I huvudet på en terrorist

Reportageböcker, Samhälle/debatt

Santkt Petersburg 1881. Mamö 1908. Beirut 1977. Oklahoma City 1995. Pireus 2002. London 2005. Thüringen 2011. Nice 2016.

Bakom varje terrorattentat finns en eller flera människor som genomfört det brutala dådet, ofta med livet som insats. Den moderna terrorismen kan ha rötter i till exempel anarkismen, högerextremismen, jihadismen eller självständighetskamp. Men likheterna i de radikaliseringsprocesser som skapar terroristen är ofta slående.

Journalisten Anna-Lena Lodenius är en av Sveriges främsta experter på politiska extremiströrelser. I Vi måste förbereda oss på död ger hon en utförlig bakgrund till ett antal terrorattentat. Hon beskriver miljöerna runt de blivande terroristerna, hur människor lockas till våldsbejakande grupperingar och de ledande ideologer som inspirerar.

Utgivningsår: 2017


Författare
Anna-Lena Lodenius

Anna-Lena Lodenius är en journalist och författare som bevakat nazistiska och rasistiska rörelser i mer än tre decennier. Sedan tidigt 1990-tal har hon publicerat ett flertal böcker i ämnet, liksom oräkneliga artiklar i tidningar och tidskrifter som Expressen, Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Ordfront magasin och Arena. Numera är hon även verksam i Doku som granskar […]