Döden på jobbet

av Elinor Torp

Efter att ha sålt slut i två upplagor kommer nu Döden på jobbet i pocket med ett nyskrivet kapitel om vad som hände efter olyckan, och livet nu.


LÄS MER

Putins folk – pocket

av Kalle Kniivilä

Varför älskar ryssarna president Vladimir Putin?

I väst är Putin en fruktad politiker. Han har kvävt den ryska demokratin i sin linda, krossat oberoende medier och hetsat mot minoriteter genom repressiva lagar. Men för Renat och Galina i den lilla staden Sjumerlja, sextio mil öster om Moskva, är det av mindre betydelse. De har fått det bättre. De har röstat på Putin och tänker göra det igen. Putin har medvetet vänt ryggen åt storstädernas medelklass och satsat allt på att erbjuda ekonomisk trygghet åt vanliga ryssar.


LÄS MER

Främlingsleguanen – pocket

av Martina Montelius

Några månader har gått sedan barnet sade upp sig från dagis. Inga formulär fanns att fylla i, det var bara att öppna grinden och gå hem. Personalen har inte vidtagit åtgärder. Femåringens upphovsmän är spårlöst försvunna, alla rum i lägenheten tillhör barnet nu. Men här och var finns pengar gömda, och chokladkex är mättande. Ledsagad av sin tysktalande leguan ger sig barnet ut på upptäcktsfärd bland höghusen och människorna i kranskommunen.


LÄS MER

Brinnande livet – pocket

av Alice Munro

Brinnande livet var boken som avslutade Alice Munros författarskap, enligt henne själv. Här finns fjorton mästerliga noveller som innehåller allt det som gjorde henne till en av vår tids mest hyllade och älskade författare: smärtan, värmen, kärleken och de korta ögonblick som får hela livet att ta en ny vändning.
De fyra sista berättelserna utgör en svit noveller där Munro för första gången uttalat skrev om sin egen barndom. Det är svindlande läsupplevelser.
Alice Munro tilldelades Nobelpriset i litteratur 2013. Hon var den första kanadensiska författaren som fått priset, och den trettonde kvinnan.


LÄS MER