ISBN: 9789173895163


Ladda ner pressbild


Vi bara lyder

Atlas Pocket

“Avslöjande studie av Sveriges mest hatade myndighet.” Aftonbladet

“Briljant existentiell skärskådning.” Svenska Dagbladet

Roland Paulsen skriver in sig på Arbetsförmedlingen och hamnar snabbt i gräl med sin handläggare om åtgärdernas meningslöshet. När han återvänder är det för att genomföra en sociologisk studie om ”funktionell dumhet”.

Snart sitter han, som en i gänget, med en kopp kallnat kaffe på arbetsförmedlingskontoret i en mellanstor svensk stad. Vad han gör där är det ingen som riktigt vet. Han lyssnar till samtalen som förs i mötesrum, på handläggarkonferenser och jobbcoachträffar.

Vi bara lyder är en intelligent, humoristisk och radikal genomlysning av Sveriges minst omtyckta myndighet. Det är också en undersökning av byråkratiska ekorrhjul, och vad som får tjänstemän att nitiskt följa absurda regelverk de själva inte tror på. Resultatet är en personlig uppgörelse med hela idén om lönearbetets nödvändighet.

 


Författare
Roland Paulsen

Roland Paulsen (född 1981) är författare och doktor i sociologi. Han har tidigare gett ut böckerna Empty Labor (2014) på Cambridge University Press och Vi bara lyder (2015) på Bokförlaget Atlas.