ISBN: 9789173895149


Ladda ner pressbild


Döden på jobbet

Atlas Pocket

Gustaf tuggar på luften. Det gnisslar mellan tänderna. En meter till orkar han. Sedan går det inte mer. Han sjunker ner platt på mage och blundar, ser lillebrorsan Viktor framför sig, hans glesa leende, mjölktanden som hänger lös, full-i-fan-flinet som brukar reta gallfeber på honom. Pillan!

Visst svarade han på hennes sms? Han minns inte. Han är hemma i badkaret i Mörön. Det är en hålla-andan-lek. Lite till klarar han. Lite till.

Det här är en berättelse om brott som sällan bestraffas och baksidan av ett förändrat arbetsliv. Långt ner i en kedja av företag jobbade Gustaf och Johan. Ett enda andetag av- gjorde vem av dem som fick leva.

”Torps reportage berör inpå skinnet. Dess mörka botten har en spänning av smått thrillerartad karaktär.” Ingemar Nilsson, NSD

”Elinor Torp lyckas både mänsklig- och begripliggöra en tragedi vilken visar sig vara tidstypisk. Hennes kunskaper är tunga och tilltalet nedtonat. Ett sällsynt sakligt och skakande reportage.” Fredrik Persson-Lahusen, Sydsvenskan


Författare
Elinor Torp

Elinor Torp är journalist och författare. Hon jobbar för närvarande på Dagens Arbete. 2010 vann hon Guldspaden för en granskning av arbetsmiljön i återvinningsbranschen. Elinor Torps författardebut, Döden på jobbet (2013), skapade stor debatt.