ISBN: 9789173899963Vad ska vi med teater?

Podböcker, Reportageböcker

Teatern gör föreställningar åt sig själv, den struntar i den publik som kommer, den struntar i om den förstår vad som sägs, den struntar i att söka sig en ny publik, den lappar med abonnemangssystem men sitter nöjd kvar i sina hus, den ger några skulor åt dom som vill pröva något nytt, den vill, tror den, en sak: att alla ska bli nöjda – så sammanfattar Annette Kullenberg den konventionella teaterns situation. Men det existerar i dag också en annan teater, en socialt, politiskt, publikt medveten. Hur ser den ut? Vad vill den? Hur arbetar den?

Annette Kullenbergs bok är den första sammanfattningen av denna teater.

Med reportage och intervjuer, originaldokument (manifest, opublicerade pjästexter m.m.) och med kommentarer laddade med torrt krut ger boken den nya teatern en röst och kartlägger dess verksamhetsfält och metoder till fromma för publik, skådespelare, teaterstuderande och – inte minst – för teatern själv.


Författare
Annette Kullenberg

Annette Kullenberg (1939-2021) var  en av svensk journalistiks stora profiler. Ständigt aktuell och alltid omtvistad. Hon skrev en rad kritikerrosade böcker och tilldelades flera priser, bland dem Publicistklubbens Guldpennan (2000), Lukas Bonniers Stora Journalistpris (2001) och Jolopriset till minne av Jan Olof Olsson (2007). Annette Kullenberg skrev ett tjugotal böcker.