ISBN: 9789173893947


Ladda ner pressbild


No tears for queers

Atlas Pocket, Reportageböcker

Matthew i Laramie, Wyoming, Johan i Katrineholm och Josef i Göteborg mördas för att de raggar på fel killar. Matthew körs till ett avlägset naturområde av de två 20-åriga kompisarna Aaron och Russel. Där misshandlas han brutalt och dör några dagar senare.

Johan hittas i en brunn i Katrineholm. Hans byxor är neddragna och halsen avskuren.
Josef möter sina banemän, satanisterna Nemesis och Tom, en sen natt i centrala Göteborg – Sveriges mesta bögknackarstad.

I boken vävs de tre kriminalfallen ihop till en berättelse om män och det våld män anser sig ha rätt att bruka för att markera gränsen mellan man och bög.

Johan Hilton belönades med priset för 2005 års bästa bok både av QX och Nöjesguiden Göteborg för sin debutbok No tears for queers, ett reportage om hatbrott, manlighet och homofobi.

“Hilton river obarmhärtigt revor i melodifestivalsrefängerna som vindlar i vårvindarna, som får oss att tro att det är trallvänligt att vara homosexuell.” (Aftonbladet)

“– en stark bok om svaga människor, en bok om hatbrott som inte andas hat. Suggestivt men sakligt. Jag är så glad att han har skrivit den och så förbannat ledsen att han alls hade anledning att göra det.” (Aftonbladet)

“Johan Hiltons bok om hatbrott är en oerhört genomarbetad och nästan outhärdlig redogörelse för mekanismerna bakom våldet mot homosexuella.” (Journalisten)

“Johan Hiltons No tears for queers visar på samma hemlösa manlighetsmyt som till exempel Stephan Mendel-Enks Med uppenbar känsla för stil eller Susan Faludis Ställd.” (Expressen)

“Johan Hilton har skrivit en brinnande, engagerande bok som osar av tillbakahållen ilska.” (Göteborgs-Posten)


Författare
Johan Hilton

Johan Hilton är journalist och författare.