ISBN: 9789173895002


Ladda ner pressbild


Modets död

Reportageböcker, Samhälle/debatt

Orden kommer från en av USA:s främsta trendanalytiker. På 2010-talet har talet om modeunder, om Manolo Blahnik-skor i Sex and the City, om fredagstoppar och fashion, förbytts i ett axelryckningens vad som helst funkar och ett utbrett ointresse för mode som kulturuttryck. Mode har blivit något som folk fnyser åt. Och vem vill följa trender i dag när allt handlar om att ha en personlig stil?

I Modets död går Jenny Lantz till botten med modets kreativa kris och blottlägger de förändringar inom modeindustrin internets intåg, finansmarknadens ökade inflytande och trendindustrins imperialistiska drag som skett de senaste två decennierna. Modets död är en nyansrik skildring av en modeindustri under omdaning, där rädslan för risktagande överskuggar det mesta.


Författare
Jenny Lantz

Jenny Lantz är forskare vid Center for Arts, Business and Culture vid Handelshögskolan i Stockholm och lektor i modevetenskap vid Stockholms universitet. Hon har skrivit ett flertal böcker, bland annat Taste at Work (Arvinius) och Trendmakarna (Atlas Akademi). Lantz var redaktör för antologin 179 år av ensamhet (Albert Bonniers förlag).