ISBN: 9789173895569


Ladda ner pressbild


Marias taverna

Reportageböcker, Samhälle/debatt

Författarna Jasim Mohamed och Jan Henrik Swahn har sedan länge varit sommargäster på ön. De dras med i volontärarbetet, brer baguetter, tolkar mellan flyktingarna och de grekiska myndigheterna och samlar in pengar genom ett Facebook-upprop.

Deras berättelse är en drabbande vittnesskildring direkt från frontlinjen för det som kommit att kallas »Europas flyktingkris«.

Mohamed och Swahn skriver växelvis om de mest osannolika människoöden och om hur ett lokalsamhälle sluter upp för att bemöta chockvågorna från Syrien och Afghanistan.

Jasim Mohamed, född 1962 i staden Ur i Irak, är poet och översättare mellan svenska och arabiska. Jan Henrik Swahn, född 1959 och uppvuxen i Malmö och Köpenhamn, är författare och översättare från danska, franska, polska och grekiska. Marias taverna är deras första gemensamma bok.

Utgivningsår: 2017


Författare
Jan Henrik Swahn

Jan Henrik Swahn, född 1959, är författare och översättare från danska, franska, polska och grekiska. Han var redaktör för Bonniers Litterära Magasin (BLM) 1997–99. Han har utgivit tolv romaner.

Jasim Mohamed

Jasim Mohamed, född 1962 i Irak, är poet och översättare från svenska till arabiska och vice versa. Han har tilldelats Svenska Akademiens pris för introduktion av svensk kultur utomlands. Han har tidigare givit ut tre diktsamlingar.