ISBN: 978-91-7389-313-8Kött på flykt

Atlas Pocket, Reportageböcker

Magnus Linton har kallats nyliberal, kommunist, sekulär fundamentalist, drogliberal och postmodern extremist lite beroende på från vilket håll omdömena kommit. Fler har dock tvingats medge hans blick för att intressant och alltid politiserande sätta fingret på etiskt kontroversiella samtidsfrågor. Kött på flykt är en samling reportage, krönikor och essäer av Magnus Linton publicerade i svensk press de senaste åren. En bok om framtiden, den ljusa och den mörka.

Några pressröster:

“Samlingen är nästan lika lysande som Veganerna. Linton ger på gott och ont intryck av att vara en person som aldrig kan stänga av analyshjärnan, som ständigt filtrerar minsta dialog med människor han möter genom aktuella och välbelagda teser om världen ikring oss. Han är alltid påläst, ibland till och med beläst, någon gång kanske förläst.” (Andreas Ekström, Expressen)

“En artikelsamling av Sveriges kanske allra bästa politiska journalist. Lika delar språkligt knivskarpt och intellektuellt omtumlande.” (Isobel Hadley-Kamptz, GT)

“Magnus Linton tänker kollektivt men andas individualism. Han är ett ovanligt frihetligt och urbant inslag i den svenska vänstern.” (Jan Eklund, Dagens Nyheter)

“Magnus Lintons osentimentala blick på världen är förförande, provocerande och berörande. Varje möte, varje ordväxling är ingången till debatt och analys av världspolitiken och han diskuterar etiskt kontroversiella frågor utan att vare sig förenkla eller generalisera. Alltid väl underbyggt, alltid påläst – alltid rätt.” (Hanna Larsson, Kom ut)

“Ett välskrivet och sakligt lustmord på de senaste 30 årens narkotikapolitik.” (PM Nilsson, Expressen)


Författare
Magnus Linton

Magnus Linton är journalist och författare. Han är medarbetare på Dagens Nyheters kultursida och har tidigare skrivit böckerna Cocaína, Kött på flykt, Americanos och Veganerna. Under 00-talet var han chefredaktör för tidskriften Arena.