ISBN: 9789173893800


Ladda ner pressbild


Folkhemmets äventyrare

Reportageböcker, Skönlitteratur

I mer än fyrtio år öppnade Rolf Blomberg världen för svenska hem. Själv kallade han sig för forskningsluffare. Men bakom bilden av folkhemmets äventyrare fanns ett stormigt familjeliv, barn som hamnade i kläm, hårt ansträngd ekonomi, grubbel och självtvivel. En man som betalade ett högt personligt pris för det fria liv han valde.

Walter Repo har rest i Blombergs spår, läst hans brev och dagböcker, och ger för första gången ett fullskaligt  och personligt porträtt av mannen som aldrig fann ro. Därtill skildras ett nyvaket Sverige decennierna före globaliseringen.

Följ med på äventyret. Från barndomens Lindesberg och Stocksund, genom Amazonas regnskogar och gerillans Colombia, vidare på jakt efter den stora inkaskatten i Andernas kartlösa bergsmassiv. Via utsålda föreläsningsturnéer och kändisskapets rampljus, fram till lägenheten i Ecuador där den svårt sjuke legendaren framlevde sin ålderdom som en turistattraktion.

På författarens blogg kan du följa arbetet med boken. Klicka in här.


Författare
Walter Repo

Walter Repo är en av Sveriges mest meriterade och internationellt publicerade reportagejournalister. Han har tilldelats utmärkelsen Årets Frilansjournalist (2007) och Bokförlaget Atlas har tidigare utgivit hans dokumentära reportagesamling I brottets spår (2008).