Bokmåndag med Danish Sial

I över tre månader hölls den svenske medborgaren Din Chaudry Sial fången i ett tortyrfängelse i Pakistan. Hans fru uppvaktade den svenska regeringen och även dåvarande stadsminister Palme involverades. Nu, 40 år senare, finns Dins berättelse samlad i en bok skriven av hans son Danish Sial.

Träffa frihetskämpen Din Chaudry Sial och lyssna till ett inspirerande samtal med författaren Danish vid Kulturhuset Stadsteaterns Bokmåndag i Vällingby 23 januari kl. 18:00.

– När vi programlägger Bokmåndag vill vi alltid att författarna och deras böcker ska ha något att säga om vår samtid. Vi lever just nu i en omtumlande tid med stora politiska spänningar. Inte minst därför är jag otroligt glad att Danish Sial kommer till oss med berättelsen om sin pappa Din Chaudry, om frihetskamp och politiskt mod, säger Mia Winge, dramaturg på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby och den som ansvarar för Bokmåndag.

Boken Samvetsfången är en sann berättelse om hur Din för exakt 40 år hölls fängslad och torterades i Pakistans mest ökända fängelse, helt utan orsak. Den handlar även om hans flykt från Indien till Pakistan via maktens korridorer i Sovjet och hur han slutligen kom till Sverige. “En riktig bladvändare” enligt BTJ.

Kategorier:
Aktuellt