ISBN: 9789173894777


Ladda ner pressbild


Yarden

Skönlitteratur

Fångad i en snara av skulder tar Kristian Lundberg jobb på yarden i Malmö. Under sträng bevakning och utan trygghet flyttar han bilar för hundratjugofem kronor i timmen före skatt. Han är tillbaka där allting började.

Åren då han kunnat försörja sig som författare framstår som en parentes i hans liv. Återgången till kroppsarbete innebär ocksåen resa tillbaka till barndomens utsatthet. Yarden är en vittnesskildring om ett modernt statarsystem, mitt ibland oss.

Yarden utkom första gången 2009 och togs emot som startskottet för en ny svensk arbetarlitteratur. Året därpå tilldelades Yarden Ivar Lo-Johanssons personliga pris och den framstår allt mer som en av de verkligt viktiga berättelserna om vår samtid. Yarden har dramatiserats både för scen och teater, en filmversion har premiär 2015.

 “En bok en författare” om den första utgåvan av Yarden med Kristian Lundberg.
http://www.ur.se/Produkter/162821-En-bok-en-forfattare-Kristian-Lundberg


Författare
Kristian Lundberg

Kristian Lundberg (1966-2022) var en författare och poet som gav ut ett trettiotal böcker efter debuten 1991, ofta med utgångspunkt i sin egen levnadshistoria och hemstaden Malmö. Han verkade även som litteraturkritiker.