ISBN: 9789173893411


Ladda ner pressbild


Möter dig i Larnaca

Skönlitteratur

Larnaca, Cypern, augusti 1989. Hamid, en iransk motståndsman och politisk flykting, blir mördad på öppen gata. Misstankarna riktas genast mot den iranska regimen, men bevis saknas för att ställa någon till ansvar för det brutala dådet.

I Stockholm tjugo år senare börjar Rosa, Hamids svenska dotter, forska i sin fars öde. Vem var han? Varför dödades han? Hennes efterforskningar tar henne till Cypern och Iran, men överallt möts hon av tystnad. Och någonstans gömmer sig en förövare. Eller är också förövaren ett offer?

”man behöver bara luta sig framåt för att känna engagemangets hetta.” Nils Schwartz, Expressen

”Och det är just när hon med lätt hand borrar sig ner i de känslorna – det som berör det främmande, det som är lika med den sortens kyla som kokar – som Möter dig i Larnaca lever.” Stig Hansén, Helsingborgs Dagblad

”Thriller kallar förlaget boken, och visst är den spännande! Men mera är den ett reportage om skillnaderna mellan livet i Iran, då och nu, och det friare livet på Cypern och i Sverige. [—] Språket är så rakt på sak och enkelt att romanen kan fungera även i skolan, för ungdomar och på Svenska för invandrare.” Anne Brügge, Hudiksvalls tidning


Författare
Azar Mahloujian

Azar Mahloujian flydde från Iran till Sverige 1982. Hon arbetade som bibliotekarie i Teheran, när hon tvingades fly undan Khomeiniregimen. I Sverige har hon etablerat sig som författare. Hon har publicerat böckerna De sönderrivna bilderna, Älskar du någon annan?, Tillbaka till Iran, Vi lyser som guld och Möter dig i Larnaca.