ISBN: 9789173895477


Ladda ner pressbild


Mellan floderna

Skönlitteratur

Gud kan inte sova. Från tvåflodslandet, palmernas metropol, är bönerna till honom oupphörliga. Varje dag är det samma sak – oavbrutet sjunger folket ut sina böner till himmelriket. De kommer från alla håll. Från bröllop, massgravar, bedragare, mödrar, självmordsbombare, krigsherrar, underjordiska fängelser, juvelerare, sexslavar, magiker och ficktjuvar.

Så Gud kallar till sig ängeln Gabriel. ”Du ska få det ärorika uppdraget att åka till civilisationens vagga. Återvänd om tre dagar. Berätta sedan vad du sett och hört”, säger Gud.

Efter uppväxtskildringen Regnet luktar inte här återvänder Duraid Al-Khamisi med en unikt kompromisslös roman, som är lika surrealistisk som den är mardrömslik. Mellan floderna handlar om hopp i hopplösheten, det goda som ryms i allt det onda och det onda som ryms i allt det goda. Det är en stark, ömsint och dånande uppgörelse med landet som Gud har dömt till evigt lidande.

Utgivningsår: 2018


Författare
Duraid Al-Khamisi

Duraid Al-Khamisi, född 1986, är journalist och har arbetat för bland andra Svenska Dagbladet, Expressen och Sveriges Radio. Regnet luktar inte här, som utkom 2015, var hans debut.