ISBN: 978-91-7389-992-5Lana Turner drack alltid kaffe i mitt kök

Podböcker

I kyffet bakom butiken bjuder Mary den stora filmstjärnan på kaffe, de blir goda vänner och här delar de sina bekymmer och drömmar.

De är båda två fattiga flickor som liksom så många andra har flytt till Hollywood undan depressionen. Mary blir aldrig någon stjärna. Hon lever i stället fattigt i skuggan av stjärnglansen från vita duken och med en alkoholiserad man, men strävan efter att leva ett anständigt liv håller henne uppe. Julia Jean Turner klarar sig bättre. På några år förvandlas hon till den världsberömda Lana Turner.

Vi följer hennes stormiga liv, många kärlekshistorier och otaliga äktenskap där Marys kök blir en tillflyktsort och fristad från Hollywoods krav. En filmindustri där bara de vackraste och starkaste överlever. Men Marys och Lanas liv är mer sammanflätade än vad man kunnat ana. I det förgångna finns en mörk hemlighet, sanningen om en fasansfull händelse, som långsamt hinner ikapp dem.

Lana Turner drack alltid kaffe i mitt kök är en spännande och mycket rolig roman om Hollywoods storhetstid – 40-talet. Annette Kullenberg skriver initierat om den period då de stora stjärnorna skapades. Filmstjärnor, vars privata liv var mer uppslitande än de filmer de medverkade i.


Författare
Annette Kullenberg

Annette Kullenberg (1939-2021) var  en av svensk journalistiks stora profiler. Ständigt aktuell och alltid omtvistad. Hon skrev en rad kritikerrosade böcker och tilldelades flera priser, bland dem Publicistklubbens Guldpennan (2000), Lukas Bonniers Stora Journalistpris (2001) och Jolopriset till minne av Jan Olof Olsson (2007). Annette Kullenberg skrev ett tjugotal böcker.