ISBN: 9789173895262


Ladda ner pressbild


Jag såg livet tvingas i mig

Skönlitteratur

Medan hon koncentrerar sig på att bli ingenting skickas hon fram och tillbaka i vårdmaskinen. Hon är lika fast i de oändliga sjukhuskorridorerna som i sitt eget huvud. Hon hittar ingen väg ut, men börjar förstå att hon inte är ensam. Hon finner tröst hos medsystrarna från förr – Twiggy, Kate Moss och Sylvia Plath.

Lina Kalmtegs roman skildrar en ung kvinnas orubbliga sätt att möta livet, ett sätt som får världen utanför att förlora all mening. Det är en mörk berättelse samtidigt, i både språk och handling, bär på en våldsam kraft.

BOKRECENSIONER

”En angelägen debut, både språkligt och tematiskt.”
AFTONBLADET

”En lika poetiskt vacker som djupt obehaglig bok om denna för oss som aldrig varit där obegripliga sjukdom som tar vissas kroppar i besittning.”
GÖTEBORGS-POSTEN

”En brutal bok på flera plan, men en mycket elaborerad och drabbande sådan, och med den gnistrande poetiska språkvärld som Kalmteg jobbar kring dröjer jag vid varje sida trots att det gör ont.”
SKÅNSKA DAGBLADET

”Kulturskribenten Lina Kalmtegs debutroman är lika kärv och kompromisslös som sin unga, fjäderlätta huvudperson. Den ledsagar Hannah in i sjukdomens mörkaste rum med tvångsintagningar, kollapser och fruktlösa psykologutredningar. Den söker (och hittar ofta) ord och bilder för en brutal tillvaro där allt kretsar kring gram och milliliter, undanflykter och svek.”
BORÅS TIDNING


Författare
Lina Kalmteg

Lina Kalmteg, född 1978 och bosatt i Stockholm, är kulturskribent. Jag såg livet tvingas i mig är hennes debutroman.