ISBN: 9789173893923


Ladda ner pressbild


Insiders

Reportageböcker

Den här boken handlar om pengar. Om hur goda kontakter och tillgång till rätt information snabbt kan göra dig rik på aktieaffärer. Den som tar stora risker och har ett rymligt samvete kan tjäna ännu mer.

Möt Aktietorgskungen som med fagra löften om framtiden får fyra aktier att rusa. Möt Cevianmannen, Nordeamannen och Pokerproffset som i hemlighet tjänar storkovan genom att göra affärer för hundratals miljoner på börsen. När polisen slår till uppdagas aktiemarknadens mörka sidor med misstänkt insiderhandel, bubblor uppumpade till bristningsgränsen och ett kontrollsystem som inte hänger med.

Insiders är ett reportage i tre delar skrivet av Annelie Östlund och Per Agerman, tidigare belönade med priserna Årets ekonomijournalist och Guldspaden.


Författare
Per Agerman

Per Agerman är seniorreporter på Realtid.se och har tidigare arbetat på Affärsvärlden. Han har bland annat utsetts till Årets ekonomijournalist och vunnit Guldspaden.

Annelie Östlund

Annelie Östlund är reporter och har bland annat arbetat på Affärsvärlden och Realtid.se. Våren 2007 fick Annelie tillsammans med Per Agerman priserna Årets ekonomijournalist och Guldspaden för granskningen av Alexander Richards affärer på Aktietorget.