ISBN: 9789173893497Hatet mot muslimer

Reportageböcker

Efter den elfte september – efter invasionerna av Afghanistan och Irak, terrorattackerna i Madrid och London, det franska slöjförbudet, mordet på Theo van Gogh, de danska Muhammed-karikatyrerna, förortskravallerna i Frankrike, Lars Vilks rondellhund och ett svart band av kriser – har den politiska agendan på vår kontinent kommit att vrida sig mot islam.

En tilltagande besatthet vid muslimer präglar sedan en tid tillbaka den europeiska debatten och den utbredda fientligheten utgör ett hot mot det öppna samhället.

“Jag tror tyvärr att Andreas Malm har en viktig poäng när han kartlägger den stämning som redan gjort det nästan okej att dra en och en halv miljard människor över en kam och påstå saker som att ‘muslimer gillar inte yttrandefrihet’.”
(Anne Markowski, Östgöta Correspondenten)

“Skrämmande, folkbildande, upplysande och högintressant läsning. Boken kan och bör fungera som en väckarklocka för alla som inte skriver under på en inskränkt svartvitt uppdelning av människor.”
(Roger Bengtsson, IKON)

“Hatet mot muslimer pekar på en samhällstendens; social och ekonomisk kollaps i det rika väst kräver en syndabock för finanskriser, oro och politisk förvirring. I muslimer har man tydligen funnit den perfekta fienden, en ”grupp” som representerar nåt helt annat än Arla-produkter, Astrid Lindgren och Så ska det låta.”
(Klas Lundström, Anti)


Författare
Andreas Malm

Andreas Malm är författare och journalist. Han skriver regelbundet i Arbetaren och Dagens Nyheter. Han är författare till böckerna Bulldozers mot ett folk, När kapitalet tar till vapen, Iran on the brink, Det är vår bestämda uppfattning att om ingenting görs nu kommer det att vara för sent och Hatet mot muslimer.