ISBN: 9789173893886


Ladda ner pressbild


Hatet mot muslimer – pocket

Atlas Pocket

I land efter land får invandrarfientliga partier inflytande över den politiska dagordningen. Med Sverigedemokraternas intåg i riksdagen gäller det också Sverige. I deras propaganda är det en specifik grupp som pekas ut som det stora problemet: muslimerna. Andreas Malms Hatet mot muslimer är oundgänglig läsning för den som vill förstå islamofobin och dess konsekvenser; ett banbrytande dokument över vår samtid. När den nu ges ut i en reviderad och uppdaterad pocketversion är den mer aktuell än någonsin.

“Jag tror tyvärr att Andreas Malm har en viktig poäng när han kartlägger den stämning som redan gjort det nästan okej att dra en och en halv miljard människor över en kam och påstå saker som att ‘muslimer gillar inte yttrandefrihet’.”
(Anne Markowski, Östgöta Correspondenten)

“Skrämmande, folkbildande, upplysande och högintressant läsning. Boken kan och bör fungera som en väckarklocka för alla som inte skriver under på en inskränkt svartvitt uppdelning av människor.”
(Roger Bengtsson, IKON)

Hatet mot muslimer pekar på en samhällstendens; social och ekonomisk kollaps i det rika väst kräver en syndabock för finanskriser, oro och politisk förvirring. I muslimer har man tydligen funnit den perfekta fienden, en ”grupp” som representerar nåt helt annat än Arla-produkter, Astrid Lindgren och Så ska det låta.”
(Klas Lundström, Anti)


Författare
Andreas Malm

Andreas Malm är författare och journalist. Han skriver regelbundet i Arbetaren och Dagens Nyheter. Han är författare till böckerna Bulldozers mot ett folk, När kapitalet tar till vapen, Iran on the brink, Det är vår bestämda uppfattning att om ingenting görs nu kommer det att vara för sent och Hatet mot muslimer.