ISBN: 9789173899307


Ladda ner pressbild


Fälldin

Podböcker

Fälldin sammanfattar – öppenhjärtigt, underhållande och med stor inlevelse – en avgörande epok i svensk politik. Fälldin är också berättelsen om en människa som alla kan känna igen sig i; den unge ångermanlänningen som mest av en slump hamnade i riksdagen; partiledaren som ansågs golvad, men som reste sig och blev statsminister; berättelsen om regeringsåren som helt ändrade Fälldin som person; berättelsen om den sjuke partiledaren som slogs som ett lejon för den kurs han stakat ut men som till slut fick sträcka vapen under förödmjukande former.

Björn Elmbrant är författare och journalist. Han har skrivit ett tiotal böcker om svensk politik och ekonomi bl.a. de hyllade Palme, Dansen kring guldkalven och Stockholmskärlek. Kärnkraftrågan är fortfarande högaktuell. Detta är en nyutgåva av Fälldin som först kom ut 1991.


Författare
Björn Elmbrant

Björn Elmbrant är journalist, författare och politisk skribent med förflutet på Rapport, den socialdemokratiska tidningen Nya Norrland och Studio Ett på Sveriges Radio. År 2000 tilldelades han stora journalistpriset.