ISBN: 9789173896955


Ladda ner pressbild


Det sista han ville

Skönlitteratur

Precis i slutskedet av 1984 års presidentkampanj säger journalisten Elena McMahon upp sig som politisk reporter. Den officiella anledningen är att hon ska ta hand om sin pappa efter moderns död men i själva verket tvingas hon ta över faderns oavslutade affärer. En räcka händelser placerar henne på en karibisk ö där all turism har ersatts av vapenhandel, kriminalitet och våld. Där ska hon förhandla fram en vapenaffär åt den amerikanska regeringen – och hon kommer inte därifrån.

Det sista han ville är en rafflande, intelligent och bländande thriller av den stilistiska mästaren Joan Didion. Först utgiven 1997, men högaktuell med en ny film baserad på boken med Anne Hathaway, Willem Dafoe och Ben Affleck.

Utgivningsår: 2019

 


Författare
Didion Joan

Joan Didion föddes i Sacramento, Kalifornien 1934. Hon inledde sin journalistiska bana på Vogue. 1963 debuterade hon som författare med romanen Run River. Mest känd är hon för sina reportage och essäer. Joan Didion räknas som en av USA:s främsta författare och belönades 2005 med National Book Award. Hon gick bort den 23 december 2021.