ISBN: 9789173894463


Ladda ner pressbild


Det här är inte mitt land

Samhälle/debatt

Så skriver Kristian Lundberg i förordet till sin bok Det här är inte mitt land. Mitt i livet har han insett att han inte längre kan hålla upp dikten som ett filter mellan sig själv och det samhälle som han lever i. Det är dags att ta bladet från munnen.

Det här är inte mitt land reser Kristian Lundberg runt i det Sverige som har vänt de svagaste ryggen. Landet där desperata asylsökande trängs i fängelseliknande förvar och där de psyksjuka hänvisas till gatorna. Ett Sverige där människovärdet håller på att erodera och där solidariteten är satt på sparlåga.

Det här är inte mitt land är ett litterärt reportage som har samma känslomässiga styrka och sammanbitna vrede över ett kapsejsat folkhem som Lundbergs stora genombrottsroman Yarden. Det är en bok som vill förändra, som sätter foten i marken och säger att det räcker nu.


Författare
Kristian Lundberg

Kristian Lundberg (1966-2022) var en författare och poet som gav ut ett trettiotal böcker efter debuten 1991, ofta med utgångspunkt i sin egen levnadshistoria och hemstaden Malmö. Han verkade även som litteraturkritiker.