ISBN: 9789173894241


Ladda ner pressbild


Dagböckerna 1962-1992

Skönlitteratur

I denna pocketutgåva samlas Agneta Klingspors två dagboksromaner för första gången inom samma pärmar. När Dagböckerna inleds är Agneta 16 år. 46 år gammal sätter hon punkt med Nyckelroman, och skriver aldrig mer dagbok.

Det är en samtida feministisk klassiker om att finna sig själv och sin plats i världen, att ibland förlora den och stundtals hitta hem.

“Den här boken påminner mig om att vägra låta mig tolkas av andra, att fortsätta kräva mer. Jag älskar den!”
– Nina Hemmingsson

Agneta Klingspors dagböcker är samtida, feministiska klassiker. De personliga anteckningarna följer en kvinnas uppväxt och vuxenblivande, in i medelåldern. De skildrar också hur ett samhälle och en tidsanda förändras, sett ur dagboksskrivarens öga. När dagböckerna inleds är Agneta 16 år, livslängtande och instängd i småstadens föräldrahem. 46 år gammal sätter hon punkt och skriver aldrig mer dagbok.

I Inte skära bara rispa (1977) är meningarna hämtade direkt ur dagboken, så som de först skrevs. Nyckelroman (1994) ligger närmare fiktionen; hon som skriver har blivit författare.


Författare
Agneta Klingspor

Agneta Klingspor var en exceptionell författare som lämnat efter sig en stor litteraturskatt. Hennes tre senaste böcker gavs ut via Atlas.