ISBN: 978-91-7389-951-2


Ladda ner pressbild


Bilder från Nordkorea

Samhälle/debatt

Dagboken skildrar landet under en tid då det ledde vägen för många utvecklingsländer. 1971 såg många Nordkorea som ekonomiskt lyckat, och landet hade återhämtat sig på ett imponerande sätt från ett förödande krig.

Men sprickorna fanns där och snart skulle allt falla samman. Benjamin Katzeff Silberstein ger reseskildringen sitt historiska sammanhang och följer Nordkorea från landets grundande, till det välstånd Villy Bergström och hans resekamrater bevittnade och vidare till dagens katastrofala läge.


Författare
Villy Bergström

Villy Bergström är docent i nationalekonomi och har haft en lång karriär som forskare och ekonomisk-politisk debattör, bland annat som chef för Fackföreningsrörelsens institut för ekonomisk forskning (FIEF) 1985.

Benjamin Katzeff Silberstein

Benjamin Katzeff Silberstein är sedan 2008 forskningsassistent vid Institutet för Näringslivsforskning (IFN), universitetsstuderande i nationalekonomi och statsvetenskap och frilansskribent med inriktning mot Nordkorea. Sedan hösten 2009 är han även redaktör för tidskriften Svensk Linje.