ISBN: 9789173893572Alexandramannen

Atlas Pocket

Det är ”Alexandra” som via internet övertalat J. att resa till Atheer Al Suhairy. Han vill köpa sex. Efteråt tycker han att helgen varit perfekt. Hon beskriver den som en mardröm.

I boken Alexandramannen ger han sin version av det som hänt. Det gör också J. och ytterligare fem unga tjejer. De berättar om timslånga chattar på nätet med ”Alexandra”, om sexträffar med Atheer Al Suhairy och om ett samhälle och en vuxenvärld som svikit totalt.

– Den är fullständigt gastkramande, en helt enorm berättelse i all sin jävlighet.
Andreas Ekström, kulturjournalist på Sydsvenskan, på sin blogg.

– Det bästa Wagner gjort är att intervjua Alexandramannen själv. När stora delar av tidningsvärlden tycks leva av att parasitera på våldtäktsoffrens berättelser tar hon diskussionen dit den hör hemma: hos förövaren. Den här boken är en bomb.
–DN, Kajsa Ekis Ekman

– Katia Wagners bok beskriver en kultur fientligt inställd till unga flickor. Alla svenska politiker borde läsa den.
–Katrine Kielos, Expressen

– Resultatet är en omskakande skildring av sårbarhet, utsatthet och utnyttjande. Vissa stycken gör så ont att läsa att jag tvingas pausa och lägga boken ifrån mig. Jag skulle vilja sätta Katia Wagners bok i händerna på varenda tonårsförälder, grundskollärare och socialsekreterare.
–Karin Rebas, Sydsvenskan

– Alexandramannen är undersökande och grävande journalistisk när den är som bäst.
Västerbottenkuriren. Oskar Forsgren

– Det är en mycket mycket mycket bra bok. Betyg 5.
Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige


Författare
Katia Wagner

Katia Wagner är journalist, författare och föreläsare. Hennes reportage handlar ofta om människor som varit med om svåra och komplicerade saker. 2008 kom hennes första bok ut, Alexandramannen, en reportagebok om den första stora nätsexhärvan som avslöjats i Sverige. Boken nominerades till en Guldspade, och prisades med Wendelapriset för bästa socialreportage.