Vårens utgivning

Atlas vårlista erbjuder något för alla. Ladda ner hela listan här »

 

Oscar Levertins vänner

61-åriga Boel är Kulturtant enligt konstens alla regler. Hon är också en kvinna med ett vilt känsloliv, fullständigt förlamad av ångest, vrede och sexuellt begär. På en författarkryssning bestämmer sig Boel för att släppa alla hämningar. Hon går på en erotisk bärsärkagång bland såväl medresenärerna som båtpersonalen. Sin nya roman Oscar Levertins vänner beskriver Martina Montelius som ”en existentiell och sexuell thriller”.

martina

 

Knark. En svensk historia

Äntligen är Magnus Linton tillbaka med en ny bok, ett gatureportage om Sveriges syn på narkotika.

Linton 2015

 

Krim tillhör oss

Krim tillhör oss är uppföljaren till journalisten och Rysslandskännaren Kalle Kniiviläs kritikerrosade och prisbelönade Putins folk.

 

Klickokratin. Nya medier och en gammal journalistroll

Klickokratin är boken som sammanfattar journalistikens kris och sätter den i ett historiskt perspektiv. Ulrika Kärnborg skriver delvis utifrån egna erfarenheter från några av Sveriges största dagstidningar, men hon presenterar också medieforskningens syn på branschens framtid, hur riksdagspartierna ser på saken och vilka politiska strategier som finns till hands.

Grumpy cat

 

De användbara

De användbara är en gotisk skräckberättelse, och samtidigt en historisk roman om de rasbiologiska idéer som präglade Europa under åren före andra världskriget. Mattias Hagberg är reportagejournalist och författare. De användbara är hans andra roman och på flera plan en syskonbok till Rekviem för en vanskapt (2012).

 

En trädgård för dissidenter

Jonathan Lethem skriver den amerikanska radikalismens historia i romanform: från 30-talets salongskommunism, vidare till medborgarrättsrörelsen och våra dagars Occupy-rörelse. Men porträtten visar också att det politiska i grund och botten är personligt. En trädgård för dissidenter är lika mycket en kärleksroman som det är en historisk roman. Jonathan Lethem hör till USA:s främsta samtidsförfattare.


Vi bara lyder. En bok om Arbetsförmedlingen

Vi bara lyder är en egensinnig och personlig uppgörelse med Arbetsförmedlingen, arbetsmarknadspolitiken, arbetslinjen – och i förlängningen med hela idén om arbetets nödvändighet. Sociologen Roland Paulsens bok är full av svart humor, men den utreder också de idéer om plikt och lydnad som ligger bakom tanken om att alla måste jobba.

roland paulsen

 

Och jag är fri. Lennart Geijer och hans tid

Vem var Lennart Geijer? En radikal politiker som ville riva alla fängelser, privat en människa som sällan släppte någon särskilt nära. I dag är han främst ihågkommen för ”bordellaffären”. Statsvetarprofessorn Ulf Bjerelds biografi utgår från Geijers tidigare okända dagböcker och är omistlig läsning för alla med intresse för svensk samhällspolitik.

 

Vi säger vad du tänker. Högerpopulismen i Europa

Anna-Lena Lodenius nya bok är ett reportage om de nya högerpopulistiska partier som breder ut sig i Europa. Också ekonomiskt välmående länder har dessa partier i sina parlament. Varför händer det här?

Lodenius

 

Drama! Tre svenska pjäser

Svensk samtidsdramatik mår toppen, men når sällan ut till en bredare teaterintresserad och läsande allmänhet. I Drama! Samlar vi Marcus Lindeen, America Vera-Zavala & Mattias Brunn – tre av Teatersveriges hetaste dramatiker – i en behändig pocket.

 

Ladda ner vårlistan här »

För mer information

Mejla atlas@arenagruppen.se

 

Kategorier: