”Välskriven rapport från arbetslinjens frontlinje”

Roland Paulsen skriver in sig på Arbetsförmedlingen och hamnar snabbt i gräl med sin handläggare om åtgärdernas meningslöshet. När han återvänder är det för att genomföra en sociologisk studie om ”funktionell dumhet”. Atlas samlar pressröster om Roland Paulsens hyllade »Vi bara lyder«.

Beställ Vi bara lyder

[buy product_id=”3297″]
VIBARALYDER_

Pressröster

”Avslöjande studie om Sveriges mest hatade myndighet” Aftonbladet »

”Briljant existentiell skärskådning”. Svenska Dagbladet »

”Med enkla, lågmälda medel förklarar Paulsen några av de mysterier som plågat oss alla som undrar vad som hänt med Sverige och den offentliga tjänstesektorn, och varför alla myndigheter, inte bara arbetsförmedlingen utan också socialtjänsten, fortsätter verksamheten som om inget hänt trots att det råder kaos”. Göteborgs-Posten »

”Paulsens Kafkaaktiga wallraffande inne på Arbetsförmedlingen är lika briljant som fasansfull”. Expressen Kultur »

”»Vi bara lyder«” är en studie av så kallad funktionell dumhet, det vill säga ”ett okritiskt förhållningssätt som förbättrar produktiviteten”. UNT Kultur »

“»Vi bara lyder« är välskriven och filosofiskt intressant”. DN Kultur »”I en bild av den moderna människans psykologi i ett samhälle som gör lydnadskurser av mänskliga behov”. Arbetet » 

”Det känns att läsa »Vi bara lyder«. Emellanåt gör det ont. Välskriven (ibland poetisk) reflekterande, och elakt raljerande, rapport från arbetslinjens frontlinje”. Corren » 

”Det är en så bra plats att studera för en arbetskritisk tänkare som Roland Paulsen – den bjuder på så mycket av den moralism utan mening som mycket av dagens syn på arbete bär på. Sår frön i sinnet, små omogna drömmar om ett samhälle där arbetet reduceras till det livsnödvändiga, där vi delar på det som måste göras och ägnar resten av vår tid åt att leva”.  Kulturnytt » 

”Vi skulle kunna gemensamt kräva att när det allra viktigaste var utfört, så var det en rättighet att också få ha roligt”. Essä i OBS P1 »


Mer om Roland Paulsen »

Bilder: Jessica Segerberg

Kategorier: