Välkommen Tove!

Tove Leffler blir förlagschef på Bokförlaget Atlas.

Som förlagschef kommer Tove att ansvara för att vidareutveckla Atlas verksamhet. Hon kommer också att fungera som chef för uppdragsförlaget Premiss.

– Tove kommer att bli en nyckelperson i både förlagens och Arenagruppens utveckling. Förlagsbranschen står idag inför en mängd svåra utmaningar som jag tror att Tove är precis rätt person att tackla, säger Håkan A Bengtsson, VD Arenagruppen.

– Att hitta en person som både är en erfaren och idérik journalist, en kompetent chef och har branscherfarenhet är helt enkelt ett lyckokast och vi är så glada att Tove ska börja hos oss, säger Håkan A Bengtsson vidare.

Tove Leffler är i dag vd och chefredaktör för Svensk bokhandel. Tidigare har hon varit reporter och programledare för Folkradion och P3 Dokumentär i Sveriges Radio P3. Hon har också arbetat på Kulturradion och Medierna i Sveriges Radio P1. 2007 var hon redaktör för antologin Könskrig och 2010 romandebuterade hon med Den kärleken, båda utgivna på Atlas.

– Det känns fantastiskt roligt och hedrande att få börja som förlagschef på Atlas och Premiss. Det är ett kvalitetsförlag med en rolig och engagerande utgivning. Ett uppdrag som man inte kunde säga nej till, helt enkelt!, säger Tove Leffler, tillträdande förlagschef.

Atlas är ett progressivt förlag med fötterna i samtiden, men med blicken riktad mot framtiden. Förlaget publicerade sina första böcker 1997, i dag ger vi ut ett tjugotal titlar per år. 2013 vann Atlas Nobelpris.

Tove Leffler tillträder tjänsten i oktober.

För mer information, kontakta Håkan A Bengtsson 073-6541300 eller Tove Leffler på 0730413504

Foto: Ola Kjelbye

Kategorier: