Succé för Tore Renberg

På söndagen 21 september medverkade Tore Renberg i litteraturmagasinet Babel. Nya romanen Vi ses i morgon hyllas. ”Ett mästerverk”, enligt Värmlands Folkblad.

”Här vilar ett djupt mörker, bortom oljemiljarder och norska lusekoftor. Samtidigt finns humor och gemenskap där, och musiken som definierar varje karatär. Det är tungt och det är svart men det sjunger om Tore Renbergs författarskap.”

Beställ Vi ses i morgon

[buy product_id=”3209″]

Visesimorgon-200x289

Tore Renberg medverkade med gamle bästisen KarlOve Knausgård i litteraturmagasinet Babel. Spola fram till ca 25:36 minuter in i programmet. Se senaste Babel här »

”Jag ser mina romaner som en kamp för det goda, den kampen börjar i det kompakta mörkret,” berättade Tore Renberg.

På frågan om han ser på kärleken som en dödlig kraft svarade Renberg att ”kärleken är målet med allt.”

– En karaktär i Vi ses i morgon skär sig i ansiktet av hjärtesorg. Det går ju inte att låta bli att tänka på Knausgårds kamp där detta också sker. Tänkte du på det när du skrev den här scenen? Frågade programledaren Jessika Gedin.

– Det var Karl-Ove som 15-årig flicka, svarade Renberg.

Nyligen fick Tore Renberg Aftenbladets kulturpris 2014 »

Pressröster om Vi ses i morgon

”Höstens stora läsupplevelse” /Norran

“Så vill man läsa en roman som man inte kan släppa…” /DN Kultur

”En av det här årets klarast lysande stjärnor. Romanen är ett slags sinnebild för den nya norska litteraturen, där något som saknar motstycke i Sverige håller på att hända: framväxten av en anti-ironisk, nästan sentimental litteratur. En litteratur som vill känslor.” /Expressen Kultur

”Ett norskt mästerverk” /Värmlands Folkblad

Om Tore Renberg

Läs mer om Tore Renberg »

På fredag har du möjlighet att träffa Tore Renberg under Bokoch biblioteksmässan. Kontakta 0736 541 319 för intervjuförfrågan. Vi finns i monter B06:19. Läs mer »

Kategorier: