Stefan Löfvens memoarer kommer i höst

I september ger Bokförlaget Atlas ut f.d. statsminister Stefan Löfvens memoarer. Det är en unik livsresa, berättad med hans egna ord i samarbete med författaren och journalisten Ulrika Knutson.

Tio månader gammal kommer han som fosterbarn till Sunnersta i Ådalen. 55 år senare kliver han in på Rosenbad som statsminister. Det här är berättelsen om Stefan Löfven, hans tid som svetsare, engagemanget i facket och politiken – och hans erfarenheter av sju år som statsminister.

Boken ger en personlig bild av händelser, personer, möten och erfarenheter, med flera nya insikter i vad det innebär att vara ledare i vår tid.

»Jag strävade aldrig efter att bli partiledare eller statsminister. Fackföreningsrörelsen var min hemvist, och jag trivdes utmärkt som ordförande för IF Metall. Plikten tvingade mig att tänka om. När socialdemokraterna befann sig i sin största kris sedan 1917 ställde jag upp. Jag har inte ångrat mig, trots tunga utmaningar för Sverige med terror, pandemi och svåra regeringsbildningar. Och både i politiken och facket har jag försökt arbeta för det jag tror på: människors lika värde.«

Kategorier:
Aktuellt