Shopstop i media

Gunilla Brodrejs Shopstop – rapport från ett celibat är ett Wallraff-reportage som kritiskt granskar köphetsen. 

”Med sin personliga utgångspunkt och med omslagsbilden, som signalerar den där sortens simple living där allt är naturligt vackert och grå-blå-tonat – vacker brygga, vackert hav – kan det se ut som om boken har en given plats bland må-bra-böckerna. Men nej. Det här är något helt annat – och mycket bättre – än en inspirationsbok för den som söker ännu ett livsstilsprojekt. Snarare en uppriktig, vardagsnära, bitvis väldigt rolig rapport från ett experiment som inte tappar kontakten med den politiska dimensionen av köpstoppet”. /Recension | Göteborgs-Posten

– Man får en tillfällig kick av att köpa men den försvinner så fort. Och det tar mer än det ger”, säger Gunilla Brodrej till KulturnyttHör mer om Shopstop i Sveriges Radio »

– Jag är trött på alla impulser att handla. Hur det påverkade inte bara mig utan min familj, mina barn. Jag kände att jag ville prova att bara stänga av det helt och hållet. Se vad som händer med mig, säger Gunilla Brodrej till Svt Kultur.

”Ett viktigt tidsdokument”. /Recension Sydsvenskan

”Från shoppingförebild till konsumtionskritisk” Intervju med Ebba von Sydow. / Utdrag | Expressen Kultur

Behöver du också en kur Shopstop?

Beställ boken här

[buy product_id=”2796″]

Shopstop

Kategorier: