Sex favoriter på bokrean

Rådvill bland bokhögarna? Här är några guldkorn från Atlas.

Vi har valt ut sex böcker om humor, hemliga makthavare och politik samt en hyllad roman av Joan Didion. Bokrean startar den 22 februari. Trevlig läsning!

 

Provokatörerna

För dig som lyssnar på svenska humorpoddar! Journalisten Filip Yifter-Svensson berättar här om svensk standup och humorns utveckling i Sverige under de senaste åren.

”Alla som vill förstå sin samtid bör intressera sig för vad vi skämtar om, och hur. Vill man ha en guide så finns nog ingen bättre än Filip Yifter-Svensson”, skrev Anna Andersson i sin recension i Aftonbladet.

 

I en galen rasande stad

Selvon, Ardan och Yusuf växer upp i höghusen vid Stones Estate i norra London. Vi får följa dem under 24 timmar efter att en före detta brittisk soldat har mördats och upplopp sprider sig på gatorna.

”Gunaratnes debutbok är något så ovanligt som en perfekt orkestrerad kollektivroman, vibrerande och autentisk”, skrev Sydsvenskan i en recension. Visst blir man nyfiken?

Översättare: Erik MacQueen
Genre: Roman

 

Politik på riktigt

För dig som gillar podden Det politiska spelet!

Irene Wennemo har skrivit en bok som är både ”underhållande och belysande”, enligt dagensbok.com.

Genre: Sakprosa

 

Badfluence

Influencers har vuxit till en miljardindustri, men till vilket pris? De prisbelönta journalisterna Julia Lundin och Yasmine Winberg granskar en värld av halvsanningar, bluffsiffror och smygreklam.

Genre: Reportage

 

Fattigsafari

För dig som gillar Shuggie Bain och Mammorna av Alexandra Pascalidou! Författaren, som även är rappare, skulle kommit till Sverige men så hände corona. Passa på att ta del av detta uppfordrande reportage om avgrundsdjupa brittiska klassklyftor.

Översättare: Jens Ahlberg
Genre: Reportage

 

Det sista han ville

Vi avslutar med legenden Didion. En rafflande, intelligent och bländande thriller som tydligt visar vilken stilistisk mästare hon var.

”Hon är en av våra största författare någonsin och i slutet av boken kommer du, om du är uppmärksam, att förstå varför.” – The Independent Review of Books

Översättare: Ragnar Strömberg
Genre: Roman

 

 

 

Kategorier:
Aktuellt