Ryslig jakt på papperslösa

Med anledning av polisens skamliga jakt på papperslösa i Malmö och i Stockholms tunnelbana är Stina Blomgrens bok Svart notis mer aktuell än när den skrevs.

Vilka är människorna bakom begreppet “de papperslösa?” 

Svart notis är berättelsen om snöskottaren som försvann och om den gravida kvinnan som hittades mördad utan att någon anmält henne saknad hos polisen, om pojken som saknar laglig rätt att gå i skolan och om polisen som vill ha mer resurser för att jaga papperslösa arbetare.

En boliviansk man försvinner spårlöst efter en olycka strax utanför Stockholm. Han ska ha jobbat som snöskottare och fallit från ett tak.

Rykten florerar om händelsen, i radion efterlyses information om vad som hänt med hans kropp. Kan mannen ha överlevt? Har han över huvud taget funnits?

Beställ Svart notis:

[buy product_id=”774″]

Klicka för att läsa Svart notis som e-bok

Förlagschef Johan Hilton medverkar i upprop mot Reva

Författaren Stina Blomgren är utrikesreporter på Sveriges Television. Hon har tidigare gjort den uppmärksammade dokumentären Billiga Människor om papperslösa i Europa, och har även bevakat ämnet för Dagens Nyheter. Svart notis nominerades till Guldspaden och fick över lag strålande recensioner när den kom ut 2008.

Kategorier: