Richard Björnelid bloggar

”Forbannet tull”, rasade den före detta SAS-direktören Petter Jansen i affärstidningen Dagens Naeringsliv. Reportern hade läst intervjun med mig i Dagens Industri några dagar tidigare där jag avslöjat ett par nyheter ur min kommande bok om SAS.

Jag hade ingen aning om hur artikeln skulle utformas. Reportern hade bara skrockat att Jansen inte var så glad över det jag skrivit. Nyheten skulle toppa tidningens nätupplaga i flera timmar.

Det är en sällsam upplevelse att se vad som blir resultatet av långa sittningar eller snabba telefonintervjuer, som just den här var. Jag borde ju veta som har jobbat i över 20 år som ekonomijournalist, men det är en alldeles speciell erfarenhet när man jobbar med en bok som spänner över mer än två decennier och 364 sidor formuleras till en rak nyhet med tydlig journalistisk vinkel.

Vad kommer härnäst? Boken innehåller en mångd nya uppgifter. Ytterligare ett par norska nyheter, sa jag till reportern.

Vaddå, vaddå, frågade han.

Det tar vi sedan, sa jag och tänkte att han kanske kunde läsa boken som han fått sig tillsänd. Fastän det är väl tveksamt, nyhetsjournalister har annat att stå i.

Richard Björnelid

 

 

Kategorier: