Radikalhögerns måltavlor

Magnus Lintons nya reportagebok De hatade – om radikalhögerns måltavlor har äntligen släppts.

Den 22 januari är det ett halvår sedan blodbadet på Utøya och hatet mot det mångkulturella samhället nådde helt nya nivåer. I den första svenska boken om terrorattentatet mot mångfaldens försvarare tecknar Magnus Linton ett skrämmande porträtt av en krisande kontinent där särskilt tre länder skakats om: Norge, Ungern och Nederländerna. Vilka idéer och förändringar drev Breivik till psykosens rand? Hur mår romer i nynationalistiska Ungern? Vad säger slöjbärande kvinnor – redan på flykt – om islamofobins nya grepp om Nederländerna?

De hatade – om radikalhögerns måltavlor är ett skrämmande aktuellt reportage i vilket extremismens måltavlor själva talar. Magnus Linton gör en triangelresa i ett Europa utan styrfart, där en ekonomisk kris glider allt längre in i en politisk – med oöverskådliga konsekvenser. Om, som Angela Merkel hävdar, ”det mångkulturella samhället har misslyckats” – hur ser då alternativet ut? Är Europa på väg dit?

–  Konvergensen i Ungern är otäck, den parlamentariska majoriteten och det högerextrema partiet är överens om vad som är problemet i landet, nämligen romerna, berättar Magnus Linton under ett seminarium som arrangerades under Socialistiskt forum 2011.

De hatade är första boken i Atlas snabba och nya reportageserie Vems Europa?

Köp boken här

[buy product_id=”1535″]

 

I klippet nedan samtalar Kent Werne, frilansjournalist och författare, med Magnus Linton, religionshistorikern och författaren Mattias Gardell, samt författaren och frilansjournalisten Anna-Lena Lodenius om den växande främlingsfientligheten i Europa.

Kategorier: