Pressröster »Det var jag som kom hem till dig«

Nina Hemmingssons diktsamling, Det var jag som kom hem till dig, har redan skördat många fina recensioner.

Här skaffar du ditt ex av Det var jag som kom hem till dig [buy product_id=”1770″]

 

Ett utval:

”Hemmingssons poesi rymmer fler, och därtill fler oironiska, typer av tröst än serieböckerna. Det arga barnets lilla snäckhand blir bo för vuxen egenhand i slutklämmen. Men den starkaste boten mot alltings sammansvurna jävlighet fortfar att ligga i den feministiska groteskens självhävdelse. Befrielsen är aldrig så stor som när själva positionen att vara för mycket, för kåt, för hårig och kanske för kulturell för konventionerna, under en megaloman sekund genererar explosiv styrka.”

Amelie Björck i Aftonbladet.

”Det var jag som kom hem till dig är en ömsom lågmält mumlande, ömsom rasande uppgörelse med de maktordningar som deformerar också dem som utövar den.”

Ragnar Strömberg i Göteborgs-Posten.

”Med ‘Det var jag som kom hem till dig‘ positioner sig Nina Hemmingsson som en av Sveriges mest intressanta röster, både i serie- och diktformat. Det känns riktigt stort att få ta del av Hemmingssons poetiska debut. Sveriges diktklimat kommer aldrig att bli detsamma.”

Sebastian Nilsson Lindberg i LitteraturMagazinet.

”Det är en socialrealistisk samtidsmiljö vi känner igen också i litteraturen på dess hus och rabatter, på sociala auktoriteter som föreningen eller styrelsen, samt på de dörrknackare som går runt i grannskapet och säljer fasansfulla figuriner.”

Jenny Högström i Helsingborgs Dagblad.

”… skyhög igenkänning och någon slags kärv tröst.”

Matilda Gustavsson, Sydsvenskan.

”Vill man placera ”Det var jag som kom hem till dig” i en poetisk kontext så lägger den sig fint bredvid dikter av Lina Ekdahl, Kristina Lugn och Sonja Åkesson. Det direkta tilltalet, svärtan, humorn och den feministiska kritiken har de gemensamt.”

Anna Hallberg, DN Kultur.

Läs också:

”Allt börjar med text” intervju med Nina Hemmingsson i Miss World Magazine

Kategorier: