Politik som spektakel

Foto: Linnea Bergnehr

Snart börjar politikerveckan i Almedalen på Gotland. I Atlas nya bok Politik som spektakel går statsvetaren Maria Wendt på djupet om jippot där så många rapporterar om så lite.

Är politikerveckan i Almedalen en demokratiskt förebild, eller bara ett spektakel? Hur kan Almedalen bli en politiskt angelägenhet för medborgarna?

”Det blir mycket mediebevakning om själva mediebevakningen och politiken anpassas till mediebevakningen. Verkligheten och de politiska problemen är inte lättlösta”, säger Maria Wendt i P1 Morgon, Sveriges Radio.

Maria Wendts skriver kritiskt om sammanflätningen mellan medier och politik. Också det feministiska spektaklet och dubbelobjektifieringen som bubblar bland rosor och rosé problematiseras i boken.

Missa inte Atlas seminarium om Politik som spektakel torsdag 5 juli.

Torsdag 5 juli

Har medierna gjort Almedalen till ett spektakel? kl. 14.00 – 15.00

Programpunkterna allt fler, men vad händer med det politiska samtalet när det anpassas till och förmedlas genom medierna? Vilka konsekvenser får politikens mediering för för demokratin och vilka bär egentligen ansvaret? Vad händer när avståndet mellan makten och maktens granskare krymper? Bland annat diskuteras rapporteringen från Almedalen och vad som händer när avståndet mellan makten och maktens granskare krymper, och politiker och journalister umgås.

Arrangör: Bokförlaget Atlas, Agenda Pr.
Medverkande: Lars Jonsson, Moderator.
Plats: Kinbergs plats 8, Visby Arbetareförening.

 

Köp Politik som spektakel här

[buy product_id=”1854″]

 

 

Kategorier: