”Plats för erfarenheter utanför normen”

Josefine Adolfsson, redaktör för Ingens mamma, bemöter Ann Heberleins kritik av boken i DN Kultur. 

Josefine Adolfsson skriver:

”Heberlein menar att den franska författaren och en av självförverkligandets drottningar Corinne Meier används som en auktoritet i ”Ingens mamma”, vilket är mer än missvisande. En av de tolv författarna, Anna Sol Lindqvist, tar upp Meier i ett kortare stycke. Själv menar Lindqvist att föreställningen om att blod skulle vara tjockare än vatten just är djupt egoistisk. Många av texterna i ”Ingens mamma” bär på en internaliserad skuld och skam som är allvarlig. Annina Rabe beskriver hur hon länge såg sig själv som defekt.”

”Ann Heberlein menar att det modigaste hon gjort har varit att föda tre barn. Det är fullt möjligt samtidigt som det är fullt möjligt att lämna plats för erfarenheter utanför en norm. Skillnaden är bara den att man har så mycket mer att vinna på att knalla på en upptrampad stig, åtminstone om man tillhör välutbildad medelklass.”

Ingens mamma lovordas

Kulturnytt: ”Ett i högsta grad nödvändigt debattinlägg”.

Expressen Kultur: ”Kärv och provocerande läsning som kan bli vinterns stora samtalsämne”.

UNT: ”Utsökt och explosiv litteratur”.

Skånskan: ”Det är med stigande häpnad och djup fascination jag läser Ingens mamma”.

SvD Kultur: ”Ingens mamma är en grundkurs i barnfrihet, med antologiformatets alla förtjänster”.

Sydsvenskan: ”Faranak Rahimi kallas ”Seveds Batman”, hon är en räddare som griper in där faran är som störst. Just för att hon har valt bort familjelivet kan hon värna ett större liv”.

Göteborgs-Posten”Skriften är ett brinnande debattinlägg i kampen för kvinnans fri- och rättigheter. En knuten näve mot de krav som mer eller mindre uttalat ställs på varje kvinna och hennes kropp”. 

Beställ Ingens mamma

[buy product_id=”2820″]

Print

Vill du betala med faktura? Du kan också mejla din beställning till atlas@arenagruppen.se

Kategorier: