Ofärdsland

Är Sverige ett välfärdsland eller ett ofärdsland? Hur blev livet längs arbetslinjen? 

Kent Werne har träffat arbetslösa, sjuka och ekonomiskt utsatta. Människor som har drabbats av ofärd, och som är beroende av att trygghetssystemen och arbetsmarknadspolitiken fungerar.

Samtidigt granskas politiken som format deras villkor. Den som Alliansen lovade skulle bryta utanförskapet, återupprätta arbetslinjen och skapa fler jobb.

I Ofärdsland skildras en förändring som angår oss alla.

Beställ Ofärdsland

[buy product_id=”3208″]

Du kan också mejla din beställning till atlas@arenagruppen.se

”Det pågår en hetsjakt på oss sjuka”

Allvarlig psykos och tvångsvård. Det blev resultatet när Monica Armini tvingades möta regeringens sjukförsäkring och rehabiliteringskedja. Dagens Arena har publicerat utdrag ur boken. Läs här »

Skyddsnätet brast när Emma fick hjärnblödning

För fyra år sedan drabbades skådespelerskan Emma Stormdal av en hjärnblödning, och hamnade utanför såväl arbetsmarknaden som skyddsnäten. Dagens Arena har publicerat utdrag ur boken. Läs här »

Ofärdsland hyllas

Ofärdsland är en värdefull ingång om man vill förstå det som nu sker omkring oss.Aftonbladet

”I mitt tycke en av årets viktigaste böcker, som borde läsas inte minst av andra journalister, som nu är sysselsatta med att bevaka valrörelsen.” Alba

De sociala skyddsnäten har monterats ned medvetet som en del av en större plan, och Kent Werne visar både tydligt och med bred kunskap hur det kunnat ske mitt framför näsan på oss alla … I fem kapitel knyter sig magen när absurda och surrealistiska scener spelas upp från vanliga människors liv.” Litteraturmagazinet

Kategorier: